Comuna Tazlău: O comunitate abandonată de propriul conducător

0

Într-o comunitate mică, fiecare decizie administrativă contează enorm pentru bunăstarea locuitorilor. Din păcate, comuna Tazlău pare să fie prizoniera unei administrații ineficiente și dezinteresate, condusă de primarul Ion Nechita. Acesta este un tablou sumbru al realității din Tazlău, bazat pe mărturiile cetățenilor și faptele prezentate de aceștia.

Începem cu un scandal etic evident: primarul Nechita a divorțat formal pentru a-și angaja soția în cadrul primăriei ca ajutor contabil. Deși formalitățile sugerează o separare, în realitate cei doi continuă să fie văzuți împreună la diverse evenimente. Această manevră nu este doar imorală, dar și ilegală, reflectând lipsa de respect pentru lege și pentru etica publică.

Refuzul investiției „Captare izvor II Vulpea” este un alt exemplu de administrare defectuoasă. Consiliul Județean asigurase suma necesară de 500.000 lei, o oportunitate majoră pentru a rezolva problema lipsei apei în localitate. Ignorarea acestui proiect vital denotă o lipsă de viziune și responsabilitate față de nevoile comunității.

O altă problemă gravă o reprezintă starea deplorabilă a islazurilor. Acestea nu au fost concesionate crescătorilor de animale și nu au beneficiat de întreținere corespunzătoare, ceea ce a dus la pierderea subvențiilor de la APIA pentru aproximativ 200 de hectare. Situația actuală a islazurilor, lăsate să împădurească, reflectă un dezinteres total față de valorificarea resurselor locale.

Rețeaua de apă este un alt eșec major al administrației. Lăsată în paragină, fără investiții în mentenanță, sursele de apă sunt acum captate improvizat prin soluții neprofesioniste. Proiectul „Rețea de apă uzată” început în 2019 nu a fost nici acum recepționat, deși avea finanțare și constructor desemnat. Acest proiect stagnează în mod inexplicabil, lăsând comuna fără infrastructura necesară pentru un trai decent.

Administrația locală nu a reușit nici măcar să gestioneze corect resursele lemnoase donate de O.S. Tazlău, distribuindu-le discreționar și neacordându-le persoanelor vulnerabile. Acest lucru adaugă un nou strat de incompetență și favoritism în activitatea primarului Nechita.

Un alt exemplu de cheltuieli ineficiente este achiziția și plantarea puieților de tuia de-a lungul drumului județean, investiție care s-a dovedit a fi un eșec total. Majoritatea puieților s-au uscat sau au fost distruși, risipind resursele financiare ale comunei fără o logică clară.

Starea drumurilor pietruite este alarmantă, în ciuda exploatării a 1200 mc de agregate din albia râului Tazlău, cantități care nu se reflectă în lucrări de întreținere efectuate. Acest lucru subliniază o lipsă de transparență și eficiență în gestionarea fondurilor publice.

Monumentul istoric din centrul satului, abandonat în curtea din spatele primăriei, este o dovadă vie a incapacității administrației locale de a valorifica patrimoniul cultural. Contractul de proiectare pentru restaurarea acestuia, semnat în 2019, a fost blocat din motive neclare, lăsând monumentul să se degradeze.

Toate aceste aspecte reflectă o administrație locală care este departe de a fi eficientă. Comuna Tazlău pare blocată în timp, fără perspective reale de dezvoltare. Tinerii pleacă în căutarea unui viitor mai bun, turismul este inexistent, locurile de muncă sunt puține și prost plătite.

În absența unei schimbări radicale în conducerea locală, viitorul comunei Tazlău rămâne sumbru și nesigur. Este timpul ca locuitorii să-și ceară drepturile și să ceară o administrație care să le servească cu adevărat interesele.

Din păcate incapacitatea administrației locale din Tazlău se perpetuează de ani de zile și singurele victime sunt cetățenii acestei comune.

Mai multe imagini:

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate