CJ Neamț finanțează trei stații noi de pompieri la Bicaz, Dragomirești și Poiana Teiului

0

În vederea efectuării unor investiții de interes județean, în bugetul Consiliului Județean Neamț, la ultima rectificare bugetară din 25 septembrie au fost prevăzute sumele necesare pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru trei stații noi de pompieri la Bicaz, Poiana Teiului și Dragomirești.

Prin realizarea acestor obiective de investiții se vor asigura cetățenilor din aceste zone intervenții rapide din partea echipajelor specializate în situații de urgență și se va înlesni accesul acestora la serviciile de acordare a primului ajutor calificat SMURD în condiții similare cu locuitorii din zonele urbane ale județului.

Obiectivul de investiții constă în construirea unor sedii pentru subunități de intervenție ale ISU Neamț, deservite pe ture de cadre militare, cărora li se adaugă persoane care își vor desfășura activitatea la program de 8 ore, impunându-se astfel asigurarea unor condiții constând în dormitoare, spații de servire a mesei, toalete și dușuri, birou comandant și a unei săli de forță dimensionate pentru personalul care își va desfășura activitatea în aceste locații.

Pentru stația de la Bicaz, valoarea estimată este de 1,6 milioane lei, iar durata de execuție este estimată la 7 luni.

Pentru stația de la Dragomirești, care va deservi cetățenii din zona Războieni – Dragomirești – Girov, valoarea este estimată la 1,4 milioane lei, iar durata de execuție este estimată la 7 luni.

Pentru stația de la Poiana Teiului, valoarea este estimată la 1,9 milioane lei. Durata de execuție a investiției este estimată la 2 luni pentru desființarea clădirii căminului cultural și aproximativ 7 luni pentru execuția clădirii noi pentru stația de pompieri.

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate