Ciprian Șerban: „Vom solicita în Coaliția de Guvernare adoptarea unei decizii politice care să dispună Guvernului României să emită în regim de urgență un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina”

0

Partidul Social Democrat a anunţat zilele trecute că va cere în coaliţia de guvernare suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina. Anunțul vine după ce Polonia, Ungaria, și Bulgaria au decis să interzică importului de cereale ucrainene.

În acest sens, deputatul Ciprian Șerban vine cu câteva lămuriri: „Este tot mai evident că deși fermierii români primesc compensări din partea Comisiei Europene, acestea nu pot acoperi valoarea totală a daunelor suferite și se impun măsuri de protejare a agriculturii naționale.

Vom solicita în Coaliția de Guvernare adoptarea unei decizii politice care să dispună Guvernului României să emită în regim de urgență un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina.

Susținem ca statele din Estul Europei care au fost afectate de exporturile din Ucraina să poarte o negociere comună cu reprezentanții Comisiei Europene și cu partea ucraineană, astfel încât măsurile de sprijin destinate agriculturii Ucrainei să nu afecteze interesele fermierilor din statele învecinate.

PSD consideră, totodată, că România trebuie să sprijine în continuare Ucraina prin facilitarea tranzitului de produse agro-alimentare din această țară, către alte state din Uniunea Europeană sau către rutele comerciale de la Marea Neagră.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate