Cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului este de 35.000 de euro

0
indemnizatie crestere copil

Cea mai mare indemnizație pentru creșterea și îngrijirea copilului din țară este deținută de un tată din Sibiu. Plata indemnizației către persoana respectivă nu a fost suspendată, dar a fost solicitată verificarea veniturilor acesteia de către ANAF.

Conform documentelor depuse la dosar, suma s-ar ridica la circa 35.000 de euro. Încă nu s-a făcut plata indemnizației, însă, având in vedere suma foarte mare, ANPIS a cerut ANAF să verifice dacă veniturile sunt reale. Dacă veniturile sunt reale, persoana își va primi indemnizația conform dosarului și își va recupera și sumele restante, având în vedere că până acum nu a fost efectuată nicio plată.

Bărbatul din Sibiu este un om de afaceri și a avut, din activități independente, un venit mediu net de 187.158 de lei pe lună.

După numai o lună de la majorarea indemnizației de creștere a copilului, se înregistrează deja un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata indemnizației de creștere a copilului.

Conform datelor furnizate de Ministerul Muncii, 129.226 femei și 13.764 barbati au depus, după 1 iulie, dosare pentru acordarea indemnizației pentru creșterea și îngrijirea copilului.

De la 1 iulie 2016, limita minimă a indemnizației în România este de 1.063 lei, reprezentând 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, de 1.250 lei. Limita maximă a indemnizaţiei pentru creşterea copilului a fost eliminată şi este calculată la 85% din veniturile nete realizate.

Sursa: www.hotnews.ro.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate