Cazurile de hepatită și tuberculoză, în scădere în prima parte a anului 2016

0
maini-murdare

Cele mai noi date statistice oferite de Direcția de Sănătate Publică Neamț arată că în prima jumătate a anului 2016, în Piatra- Neamț, au fost diagnosticate 426 persoane suferinde de cancer. Acestea se alătură restului de 587 de persoane din județul Neamț care au primit același răspuns nefast în prima parte a acestui an.

Conform statisticii, în Neamț s-au înregistrat 25 de cazuri noi de sifilis, în creștere față de anul trecut, când au fost înregistrate 18 persoane cu această boală. Cele mai multe cazuri sunt în municipiul Roman, unde au fost diagnosticate 9 persoane bolnave de sifilis.

În ceea ce privește cazurile de hepatită, 50 de locuitori ai județului Neamț au ajuns la spital, dintre care 13 persoane infectate cu virusul A hepatic fiind înregistrate în Piatra-Neamț, 4 în Roman, 27 în Tg.- Neamț, 5 în Bicaz și un sigur caz în Roznov. Numărul cazurilor de hepatită este mult în scădere, față de aceeași perioadă a anului trecut, când numărul bolnavilor din județ era de 189.

De asemenea, și incidența tuberculozei este în scădere. În prima parte a anului 2016, un număr de 179 de nemţeni au fost diagnosticaţi cu tuberculoză, 4 dintre aceştia fiind copii sub 14 ani. În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau peste 200 de cazuri noi de TBC.

Și numărul deceselor generale este în scădere. În primele 6 luni ale anului, în Piatra-Neamț, au decedat 1.046 de persoane, față de 1.151 înregistrate în primele 6 luni ale anului 2015, numărul nou-născuţilor fiind de 644.
La nivelul întregului judeţ, diferenţa dintre numărul celor care au plecat din această lume şi al celor care au văzut pentru prima dată lumina zilei este destul de mare. Până la sfârșitul lunii iulie s-au născut 2.309 de copii și au decedat 3.625 de persoane.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate