Casă memorială vândută pe internet

0

descărcareÎn primăvara anului trecut, presa locală anunţa faptul că locuinţa în care s-a născut şi a crescut medicul şi scriitorul Ioan I. Mironescu, este scoasă la vânzare de către moştenitori. Acest fapt a stânit indignarea localnicilor din Tazlău, care nu concepeau ca un muzeu care le-a marcat copilăria, un simbol cultural al comunităţii, să fie vândut ca o casă oarecare. Ei se temeau că viitorul proprietar nu va da însemnătate importanţei istorice a acestui imobil şi îi va schimba destinaţia.

Mai grav, spuneau ei, ar putea fi demolată. Directorul şcolii din Tazlău – care poartă numele scriitorului I.I. Mironescu, profesorul Cezar Ţucu, i-a adus în comună pe oamenii de cultură din întreaga Moldovă pentru a găsi soluţii astfel încât imobilul să intre în patrimoniul naţional, însă i s-a răspuns că „nu sunt bani“.

Iată că la mai puţin de un an, Casa Mironescu din Tazlău a fost vândută, fără ca moștenitorii să fi anunțat Direcția pentru Cultură Neamț, instituția care avea drept de preempțiune.
Primarul comunei Tazlău, Constantin Machidon, spune că a aflat despre acest lucru, când noul proprietar s-a prezentat la primărie cu actul de vânzare-cumpărare, dar a obţinut o promisiune, în sensul ca, după lucrările de renovare, casa să funcţioneze în continuare, în regim de muzeu.

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate