Bilanț IPJ Neamț: 103 de permise reținute şi sancţiuni contravenţionale în valoare de 606.000 de lei

0

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț a acționat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice pe perioada sezonului estival 2016. La acțiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea în dispozitivele de ordine și siguranță publică au fost angrenate și efective de jandarmi. Astfel, în perioada 01 – 14 iulie a.c., au fost constatate 322 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 27 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 180 de persoane, iar față de 10 dintre acestea au fost dispuse măsuri preventive. Totodată, în această perioadă au fost depistate două persoane urmărite la nivel național.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 2.768 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 606.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 3.468 lei. Poliţiştii au intervenit la 649 de sesizări prin SNUAU 112 şi au aplicat 500 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 2.168 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 874 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 15 pentru consum de alcool. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 103 de permise de conducere, dintre care 15 pentru consum de alcool iar 28 pentru viteză şi au retras 54 certificate de înmatriculare.

Pentru petrecerea unui Sezon Estival 2016 în siguranță, polițiștii vă recomandă:
Pe litoral sau la munte, indiferent unde vă petreceți vacanța, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci!
Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate!
Învăţaţi-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!
Când parcați autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

sursa: IPJ Neamţ

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate