Asprirea pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime față de animale, respinsă de Senat

0

Noua Lege care prevedea asprirea pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime fata de animale a fost respinsa de Senat. Doina Silistru, senator PSD de Vaslui, este cea care s-a opus vehement acestei legi

„După ce acum câțiva ani a fost făcută eroarea de scădea de 3 ori pedepsele legale pentru cruzimea față de animale, pe 27 iunie 2016 PSD-ul a respins vehement, în ciuda pledoariilor raționale și justificate care au fost făcute în plen, o lege care ar fi readus lucrurile într-o zonă a acceptabilului prin creșterea acestor pedepse de la 3 luni minim și 1 an maxim, la măcar 6 luni minim și 2 ani maxim.

În țara noastră se înregistrează zilnic câte 2-3 cazuri, în medie, de animale care cad pradă unor cruzimi înfiorătoare: sunt mutilate, arse de vii, caii sunt bătuți până ce mor, câinii sunt lăsați să se mănânce unii pe alții de foame închiși în cuști șamd.

România și-a căpătat un renume sinistru pe plan internațional ca urmare a acestor nenumărate cruzimi. Iar legea este deosebit de blândă cu monștrii care se dedau la astfel de practici și care adesea se mai și laudă cu ele, postând pe net filmulețe cu ei chinuind animăluțe.”, a declarat Remus Cernea, inițiator al legii.

Citește și:

Raportați cazurile de abuzuri împotriva animalelor!
Nemțenii care torturează animale ar putea petrece mulți ani în închisoare

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate