Aplicarea Planului Teritorial Comun de Acţiune la nivelul județului Neamț

0

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a coordonat o ședință în cadrul căreia a analizat modul în care instituțiile responsabile au pus în aplicare măsurile impuse de Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar (PTCA), la nivelul județului Neamț.

Rapoartele au fost prezentate de către Inspectoratul de Jandarmi, Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Școlar, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Agenția Antidrog.

Apreciez că fiecare dintre aceste instituții și-a îndeplinit atribuțiile, dar problema rămâne încă nesoluționată integral, având în vedere că încă mai avem școli în județ care nu au autorizație la incendiu dar desfășoară activități instructiv-educative. De asemenea, mai există probleme cu disciplina în școală și cu existența unor spații de alimentație publică situate în imediata apropiere a unităților de învățământ, contrar prevederilor legale.

Le-am solicitat membrilor echipei interinstituționale constituită în vederea monitorizării modului în care este realizată siguranța școlară la nivel județean – ISJ Neamț, IPJ Neamț, IJJ Neamț, ISU Neamț, ANITP, Agenția Națională Antidrog – să nu ezite nici un moment și să ia toate măsurile necesare pentru ca elevii să fie în totală siguranță pe parcursul orelor. Vor continua controalele, proiectele de conștientizare, discuțiile cu specialiști în cadrul școlilor și sper ca de la o zi la alta să ne apropiem tot mai mult de obiectivul propus, școli sigure pentru copiii noștri!”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate