ANUNȚ IMPORTANT: În atenția tuturor cetățenilor comunei Borlești

0

Persoanele fizice sau juridice de pe raza comunei Borlești, care dețin un Sistem individual adecvat de epurare/colectare (FOSĂ SEPTICĂ) au obligația de a se înscrie în REGISTRUL DE EVIDENȚĂ A SISTEMELOR INDIVIDUALE ADECVATE PENTRU COLECTAREA ȘI EPURAREA APELOR UZATE.

Potrivit H.G. 714 din 26 mai 2022, proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în REGISTRU, ” în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la Sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate”.

În cazul în care aveau o fosă septică sau o stație proprie de epurare la data aprobării hotărârii, termenul de înscriere în Registru este de 180 de zile de la data de intrare în vigoare a legii.

În conformitate cu respectiva hotărâre privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin (1) și (2) și art. 15 alin (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 lei.

Înregistrarea în Registru se poate face prin completarea unei cereri tip la sediul Primăriei Borlești sau prin trimiterea cererii prin e-mail pe adresa primăriei [email protected] (cererea poate fi descărcată de pe site-ul oficial al Primăriei www.borlesti.ro)

La prezentul anunț atașăm și o listă (foto) cu firmele autorizate să execute servicii de vidanjare și să încheie contracte valabile.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate