Piramida holografică pe Masivul Ceahlău – 6 august 2016

0
piramida

Fenomenul hologramei sub formă de piramidă are loc în fiecare an, pe 6 august, de sărbătoarea Schimbarea la Față, pe muntele Ceahlău.

Sute de turiști au urcat muntele pentru a fi în zorii zilei de 6 august prezenți la acest fenomen unic. Deși există explicații rațional-științifice ale acestui fenomen, piramida holografică a fost îmbrăcată într-o aură de mister, atribuind în mentalul colectiv imaginea unui Munte Sfânt care încă mai păstrează tainele dacilor lui Zalmoxis. Condiția de a vedea acest fenomen este de a ajunge înainte de răsărit pe Vârful Toaca și să ai noroc de un cer senin. Din punct de vedere științific, piramida este o intersectare a umbrelor muntelui în momentul în care Soarele își face apariția.

Vârful Toaca are formă de piramidă regulată cu baza un pătrat, iar sub acţiunea razelor solare dinspre est, are o umbră în formă de triunghi isoscel. Stânca Piatra Ciobanului, fiind mai mică şi mai joasă, face altă umbră, prelungă. Peste ele se suprapune lumina ce trece prin şaua muntelui. Pe 6 august, dimineaţa, datorită poziţiei soarelui, toate umbrele se unesc la vârf şi se creează o imagine magnifică tridimensională, ca holograma unei piramide.”(

Sursa foto: Florin Vancea – Facebook

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate