90.000 de români au aplicat pentru un loc de muncă în străinătate în ultimele trei luni

0
munca in strainatate

Deși România are cea mai mare creştere economică din Europa (4,3% în primul trimestru), aproape 90.000 de români au aplicat în ultimele trei luni pentru un loc de muncă în străinătate, o treime dintre aceştia fiind tineri cu vârste între 25 şi 35 de ani.

„Tinerii de peste 25 de ani care vor să plece din ţară să muncească sunt absolvenţi de facultate. Principalul motiv pentru care aleg să plece este acela că termină facultăţi cu profiluri care nu le asigură locuri de muncă sau sunt foarte puţine poziţii deschise pe piaţa muncii“, spune Raluca Peneş, HR Coordonator în cadrul companiei de externalizare de servicii de HR Smartree România. Ea adaugă că există totuşi şi persoane care aleg să emigreze, deşi găsesc şi în România un loc de muncă pe profilul lor, însă acesta este mai prost plătit decât în străinătate.

Deşi în România sunt multe poziţii deschise în producţie sau retail, oamenii vor să plece în căutarea unui salariu mai bun şi a unui nivel de trai pe măsură,. Salariile sunt aici de 4-5 ori mai mici, din acest motiv tinerii aleg să lucreze în străinătate pentru joburi cum sunt cele de şoferi de taxi sau tir, barmani sau ospătari, chiar dacă au studii superioare şi ar putea să îşi găsească în ţară un loc de muncă specializat.

Sursa: www.mediafax.ro.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate