500.000 euro a costat publicitatea și promovarea proiectului cu gunoaiele din Neamț. Nimeni nu știe cine sunt destinatarii finali ai banilor!

0

Proiectul ” Sistem de management integrat al deșeurilor ” derulat în județul Neamț prin intermediul Consiliului Județean Neamț a fost finanțat cu 33.412.188 euro și a avut și o componentă de publicitate – promovare, adică bani care au ajuns la ziare și televiziuni, bannere, obiecte promoționale, deplasări de promovare, etc.
Timp de aproape un an de zile am scormonit să aflăm care au fost sumele alocate pentru partea de publicitate și promovare. Într-un sfârșit am găsit această secțiune introdusă ”discret” în contractul de asistență tehnică a proiectului.
După alte investigații am aflat și care a fost suma – 506.000 EURO. De aici încolo mister total și secrete peste secrete. Contractul de asistență tehnică a fost câștigat de asocierea S.C. Project Developer SRL și Compania de Consultanță și Asistență Tehnică. Prima firmă e de prin Arad și a doua din București.
Inutil am încercat să aflăm cine au fost destinatarii finali ai banilor, mai exact care ziare și televiziuni din Neamț au primit o parte din jumătatea de milion de euro. Din direcția firmelor ni s-a spus că o altă firmă de publicitate din Neamț a împărțit banii, dar nu ni se pot oferi detalii deoarece au avut o clauza de confidențialitate în contract. Iar dinspre Consiliul Județean Neamț ni s-a spus că a fost treaba firmei care a câștigat licitația să facă împărțirea banilor și să facem o cere scrisă că poate aflăm ceva.
Hilar este că sursele noastre din Consiliul Județean Neamț, care au avut ocazia să vadă unde au mers o parte din banii, ne-au povestit că în acte totul e ok, s-au făcut tone de materiale publicitare, aproximativ 90 de excursii cu copii sau cu oameni interesați de cum se reciclează gunoaiele, etc.
În încercarea noastră de a afla unde au mers banii de publicitate am întrebat și o parte dintre colegii din presă dacă au văzut vreun euro din jumătatea de milion și din păcate nimeni nu își amintește de așa ceva.
Noi am făcut ce puteam face. Poate acum, în prag de campanie electorală, să mai facă și vreun ales local ceva. Poate vreun consilier județean va fi curios să ceară o listă cu sumele și destinatarii finali ai celor 506.000 euro. Dacă nu, mai așteptăm să vedem în vreun rechizitoriu cum s-au împărțit acești bani și pe ce criterii.

Iosub Robert

Post-ul 500.000 euro a costat publicitatea și promovarea proiectului cu gunoaiele din Neamț. Nimeni nu știe cine sunt destinatarii finali ai banilor! apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate