20 martie – Ziua Internațională a Fericirii

0

În ziua de 20 martie, întreaga planetă marchează Ziua Internaţională a Fericirii.  2019 este cel de-al șaptelea an în care se sărbătoreşte fericirea.

Ziua Internaţională a Fericirii a fost instituită în cadrul celei de-a 66-a reuniuni a Adunării Generale a ONU, la 12 iulie 2012, iar în cuvântul său de atunci, secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, arăta că: “lumea are nevoie de o nouă paradigmă economică, una care să recunoască egalitatea dintre cei trei stâlpi ai dezvoltării sustenabile: social, economic şi cel care ţine de bunăstarea mediului. Cei trei sunt indivizibili şi împreună definesc, în mare, fericirea la nivel global”.

Astfel, prin această iniţiativă,  ONU speră să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetăţenilor, şi să nu îşi mai concentreze eforturile doar pe creşterea economică.

Factorii care ne pot  ajuta să avem o stare sufletească de mulțumire  deplină sunt  alimentația corecta, exercițiile fizice și gândirea pozitivă. De asemenea, benefic este și timpul liber petrecut alături de persoanele apropiate, însă fără să neglijam introspecția.

Fericirea este contagioasă, iar un simplu zâmbet poate însenina chiar și ziua unui străin.

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate