Primul an de mandat al primarului comunei Borlești, George Mutu

0

La mai bine de un an de la alegerile locale, comuna Borlești, una din cele mai mari din județul Neamț, se află sub conducerea unei noi administrații locale, a unui nou primar în persoana lui George Mutu, care alături de echipa de consilieri și-a propus continuarea proiectelor viabile în folosul comunității locale dar și implementarea unora noi care constituie o prioritate în viața de zi cu zi a locuitorilor comunei.

”A trecut mai bine de un an de la preluarea mandatului de primar și țin să precizez că, pentru mine în această calitate, prioritar a fost să implementăm și să dezvoltăm proiectele care contribuie la o îmbunătățirea nivelului de trai a comunității. A fost și încă este o perioadă foarte grea, dar asta cred că se resimte la nivel național, din cauz lipsei de fonduri, dar chiar și așa împreună cu colegii mei din primărie, am identificat ce este prioritar și cum ne putem încadra cu ce avem să putem realiza și soluționa problemele imediate”, a declarat primarul George Mutu.

Pentru noua administrație PSD din Borlești, unul din cele mai importante obiective a constituit Extinderea retelei de Canalizare din cadrul comunei, un proiect depus spre finanțare și aprobat care se află în curs de derulare și în același timp, prioritară este Extinderea Rețelei de Alimentare cu apă a comunei existente pe mai multe zone din comună.

Un alt proiect major aflat în derulare și care a trecut cu aprobarea Consiliului Local la inițiativa primarului George Mutu, este acela de Înființare și extindere a Rețelei de Gaz la nivel de comună, un proiect nou la care contribuțiile financiare ale administrației locale sunt minime, iar în acest an vor demara lucrările, acest proiect fiind deja trecut de fazele de studii de fezabilitate.

” Sunt multe domenii înspre care am dorit să ne îndreptăm atenția, unul din acestea fiind și desfășurarea în condiții bune a procesului educativ din comună. În acest sens, am reușit în timp record să contruim un pavilion atașat Școlii Generale din Ruseni cu toalete moderne, de care să poată beneficia elevii acestei instituții. La Școala din Borlești, au reînceput lucrările de modernizare a clădirii, obiectiv care a fost întrerupt o perioadă de timp din cauza lipsei de fonduri guvernamentale, dar ăn prezent acestea au fost reluate și sperăm ca în cel mai scurt timp clădirea să poată fi utilizată. Deocamdată, țin să multumesc tuturor pentru încredererea acordată, și în același timp și Consiliului Județean , prin persoana domnului Ionel Arsene pentru sprijinul acordat și sperăm ca pe viitor să putem dezvolta și implementa și alte proiecte pentru comunitatea noastră.”, a subliniat edilul George Mutu.

În ultima perioadă se poate observa o activitate continuă a Serviciului de Gospodărire Comunală și a firmelor contractante la nivelul întregii comune, astfel se pot regăsi unele parcuri întreținute și îngrijite, biblioteca comunală funcțională zilnic pentru toți doritorii. În prezent, printr-un proiect inițiat de primar, se mai află în desfășurare modernizarea sistemului de iluminat public pe anumite zone, prin înlocuirea rețelei vechi,  cu una nouă și moderne formată din 650 de lămpi cu led .

Toate acestea constituie o parte din proiectele aflate în desfășurare la nivelul comunității borleștene iar pe viitor , se urmărește aducerea și implementarea de proiecte noi și viabile.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate