Festivalul de Muzică Populară „Nestemate pe plaiuri nemțene – Valerica Patrichi”

0


Pentru al cincilea an consecutiv, Școala Gimnazială ”Ioan Grigore Teodorescu” Ruseni, împreună cu autoritățile locale și diverși parteneri, vor organiza o manifestare care, de la an la an, a luat amploare în ceea ce privește activitățile de gen.
Potrivit Ordinului Ministrului Educației Naționale nr.3248/14.02.2017 Festivalul Concurs Cultural – Artistic „NESTEMATE POPULARE PE PLAIURI NEMȚENE …VALERICA PATRICHI” a fost inclus in Calendarul activităților educative regionale și interjudețene 2017, al Ministerului Educației Naționale ,la pozitia 583.

Acest concurs se doreşte a fi un manifest al tradiţiilor populare din zona Moldovei. Prin derularea acestuia se dorește reunirea pe scena Căminului Cultural din Borleşti a preşcolarilor şi elevilor şcolilor din Moldova, în ideea de a se cunoaşte mai bine, de a promova tradiţiile locale şi a deveni o poartă deschisă spre noi forme de exprimare prin muzică şi dansuri populare.
Prin această manifestare, se aduce un omagiu interpretei de muzică populară Valerica Patrichi, fostă solistă a ansamblului Cernegura din Piatra Neamţ, născută în satul Ruseni, comuna Borleşti şi pentru a duce mai departe melodiile care au făcut-o cunoscută în judeţ şi în ţară.

Evenimentul a fost stabilit pentru data de 14 mai 2017, locația exactă, regulamentul și condițiile de participare vor fi anunțate ulterior de către organizatori.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate