Asociația CICIA Roznov, parteneră într-un proiect dedicat cadrelor didactice

0

Asociația Centrul de Incubare Creativ – Inovativ de Afaceri (CICIA) Roznov este parteneră în cadrul proiectului Food & Agro-industrial Schools Toward Entrepreneurship by Storytelling & digital Technology (Școli Alimentare și Agroindustriale pentru/spre Antreprenoriat prin intermediul Storytelling și al Tehnologiei Digitale), acronim F.A.S.T.E.S.T. Proiectul este finanțat prin programul european „Erasmus Plus KA2 ”Parteneriate strategice pentru educația adulților”.poza comunicat FASTEST_SOFIA

Parteneriatul, este compus din: Cisita Parma (Italia), Eurosuccess Consulting (Cipru), SPELL srl (Italia), ISSIS GALILEI BOCCHIALINI SOLARI (Italia), Centrul de Incubare Creativ Inovativ de Afaceri – CICIA (România), Camera Bulgară de Comerț și Industrie – BCCI (Bulgaria), Liceul Professional de Food Technology – PHSFT (Bulgaria), Confederação Nacional de Jovens Agricultores e Desenvolvimento rurală – CNJ (Portugalia), Liceul Tehnologic ”Aurel Rainu” (România), Escola Profissional Agricola Quinta da Lageosa – EPAQL (Portugalia).

Proiectul are ca scop sprijinirea cadrelor didactice să adopte o abordare mai inovatoare a educației prin diverse modalități creative și încurajarea lor să profite de mijloacele tehnologice moderne pentru metode educaționale mai bune. Astfel, profesorii vor fi în măsură să-și antreneze elevii să dezvolte abilități antreprenoriale în special specifice sectorului agroindustrial. Se urmărește să se dezvolte și să pună în aplicare capacitatea profesorilor IFP să adopte o abordare inovatoare de predare la nivel european, care se potrivește cu practica „Storytelling”, pentru competențe digitale ale creației hipervideo și antreprenoriat.

Proiectul FASTEST va avea un impact asupra profesorilor și formatorilor din învățământ gimnazial, oferindu-le cu instrumentele necesare pentru a adopta o metodă de predare inovatoare, bazată pe storytelling și competențe digitale, și vizează dezvoltarea abilităților antreprenoriale. Cursanții vor cultiva spiritul antreprenorial și vor căpăta cunoștințe despre elaborarea poveștilor de succes digitale atât cu caracter general și, mai ales, în sectorul agroindustrial.

Principalele produse ale proiectului, care vor contribui la atingerea acestor rezultate sunt 8 hipervideo (filme video interactive cu conexiuni), care vor servi drept Manual / Ghid metodologic pentru utilizarea eficientă a poveștilor de succes digitale pentru a dezvolta abilități antreprenoriale în rândul elevilor.

Prima reuniune, de lansare a proiectului, a avut loc în Parma (Italia), în perioada 10 – 11.12.2015. Au fost puse la punct aspectele operative.

A doua reuniune a partenerilor a avut loc la Sofia (Bulgaria) în perioada 17 – 18.03.2016. S-a programat activitatea pentru Output 1 – cursul de formare în hypervideo a cadrelor didactice. Această activitate s-a desfășurat la Bologna (Italia) în aprilie 2016.

poza comunicat FASTEST_PARMA

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate