Cum arată un primar care merită să fie primar

0

Vedem cu toții zilnic tot felul de primari sau candidați care ne explică ce au făcut ei pentru comunitate, sau ce vor face. Din păcate, mulți dintre cei care au făcut se laudă doar cu nimicuri, iar cei care spun că vor face vin de regulă cu niște proiecte fantasmagorice.
Pentru ca nemțenii să aibă un termen de comparație sănătos și politicienii locali să nu aibă ce comenta, am ales un exemplu de bune practici în administrația locală dintr-un județ învecinat, Harghita. Exemplul propus de noi este primarul comunei Tulgheș, o comună cu 2.800 de locuitori. Populația comunei fiind formată majoritar din români iar județul Harghita fiind condus de etnici maghiari, primăria Tulgheș a fost cam de fiecare dată în coada listei de investiții, deci primarul Vancu Marcel a fost lăsat să se descurce cum a putut și, culmea, s-a descurcat mai bine decât 99% dintre primarii pe care-i știm noi.
Fiind la primul mandat, primarul de la Tulgheș a stabilit ca prioritate principală educația și a reușit să pună la punct toate școlile, să le doteze cu instalații performante de încălzire, să pună la punct transportul școlar, să doteze școlile cu dozatoare de apă și mai mult de atât, fiecare școala beneficiază de o cantină proprie cu absolut totul decontat de la primărie, fiecare elev putând să servească gratuit o masă caldă în cursul zilei, când vrea el. Și mai mult, primăria decontează un set complet de analize la fiecare început de an pentru fiecare elev și, ca tabloul să fie complet, cei peste 300 de elevi din școlile din Tulgheș au primit, fiecare, câte o tabletă cu internet decontat de la primărie.
Restul investițiilor din comună ce se cifrează la zeci de miliarde cheltuite în ultimii ani și la alte zeci de miliarde în derulare. Banii s-au adus, în mare parte, prin proiecte făcute de această mică primărie.
Vă sugerăm ca înainte de a merge la vot pentru a păstra actualul primar sau pentru a-l schimba cu unul nou, să urmăriți clipul de mai jos, să vedeți cum arată și ce poate să facă un primar într-o comună de la granița cu județul Neamț și de abia apoi să votați pe cel care a făcut sau credeți ca ar putea face măcar un sfert din ce a făcut primarul de la Tulgheș.
Din păcate, la noi la Neamț nu am văzut încă nici un candidat care măcar să vorbească de educație ca prioritate absolută sau măcar să promită cantine la școli și tablete la toți elevii. Politicienii nemțeni promit că vor face de toate și în cel mai fericit caz fac câte puțin din fiecare nereușind să definească clar o prioritate și să performeze pe acea linie.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate