Catastrofă în spitale: La fiecare 6 ore un medic român a decis să plece în străinătate

0

Deși luna martie 2018 a adus o creștere substațială a salariilor destinate cadrelor medicale , se pare că acest lucru nu a fost destul de încurajator pentru un număr mare de medici care au ales calea străinătății spre a-și exercita profesia.

Sorina Pintea a anunțat, încă de la instalarea în funcția de ministru al Sănătății, în februarie 2018, că salariile medicilor și asistenților urmau să crească în luna martie cu procente cuprinse între 70% și 172%, față de nivelul din luna ianuarie, potrivit legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului medical din fondurile publice”, potrivit hotnews.

În intervalul 2010-2016, datele furnizate de către Colegiul Medicilor au indicat faptul că la fiecare 6 ore un medic român a decis să plece în stăinătate, destinațiile preferate fiind țările precum  Germania, Franța și Marea Britanie. Peste 14.500 medici români au solicitat actele necesare excercitării profesiei în afara țării. Practic, unul din 4 medici a hotărât să părăseasca sistemul sanitar din România, iar acest deficit se resimte cel mai acut în mediile rurale, unde bolnavii riscă să rămână privați de acordarea asistenței medicale .

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate