Rectificarea bugetului județului Neamț pe anul 2018

0

În şedinţa de joi, 29 noiembrie, a Consiliului Judeţean Neamţ va fi supusă aprobării un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului județului Neamț pe anul 2018

Inițiator: Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

„În conformitate cu prevederile art.. 19 alin. (2) din Legea nr. 273/2006 privind finanșele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile deliberative pot aproba rectificarea bugetului ca urmare a rectificarii bugetului de stat, precum și ca urmare a propunerilor fundamentate ale ordonatorilor principali de credite.

Prin adresa nr. 22804/20 18, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială din cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale transmite Anexa nr. I – Transferuri pentru finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap, reprezentând repartizarea sumelor pe Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Pentru județul Neamt suma se diminuează cu 5.685 mii lei; ca urmare se impune diminuarea bugetului judetului Neamț cu aceasta sumă atât la partea de venituri, cât și la partea de cheltuieli.

Prin adresa nr. 4893/2018, Campania Județeană ApaServ S.A. transmite Declarația privind obligațiile de plată la Consiliul Județean Neamț, din care rezultă ca suma datorată ca impozit pe profit pe anul 2018 este 0 (zero). Având în vedere faptul că la aceasta data încasările din impozitul pe profit de la companie sunt de 27 mii lei, iar bugetul aprobat este de 103 mii lei, propun diminuarea sumei datorate atât la partea de venituri, cât și la partea de cheltuieli cu 76 mii lei.

De asemenea, se propune acordarea următoarelor sume:

  • 200 mii lei Teatrului Tineretului Piatra -Neamt pentru cheltuieli de personal,
  • 25 mii lei Complexului Muzeal Judetean Neamț pentru cheltuieli de personal,
  • 50 mii lei Bibliotecii Judetene „G.T. Kirileanu” pentru cheltuieli cu bunuri și servicii de capital,
  • 200 mii lei Centrului pentru Cultura și Arte „Carmen Saeculare” Neamț pentru cheltuieli cu activități culturale,
  • 55 mii lei Serviciului Public Salvamont pentru cheltuieli de personal și cheltuieli cu bunuri și servicii,
  • 5 mii lei Directiei de Administrare a Parcului National Ceahlău pentru cheltuieli de personal,
  • 1.000 mii lei Spitalului Județean de Urgenta Piatra Neamt pentru cheltuieli cu bunuri și servicii,
  • 50 mii lei Centrului Școlar pentru Educatie Incluziva Tg. Neamt pentru cheltuieli de personal (transportul la locul de locul de muncă al cadrelor didactice), cheltuieli cu bunuri și servicii și ajutore sociale,
  • 16 mii lei Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Roman pentru documentatii tehnico-economice pentru construire grup sanitar,
  • 150 mii lei pentru asocieri în domeniul sănătății,
  • 26 mii lei pentru dotări la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț.

Totodată, se propune suplimentarea prevederilor bugetare pentru activitatea proprie a Consiliului Județean Neamț pentru premierea, în condițiile legii, a performanțelor deosebite obtinute la competitiile sportive interne și internationale oficiale, pentru reparații curente drumuri și poduri judetene, compensația pentru transportul în comun și alte cheltuieli. Aceste sume provin din diminuarea unor cheltuieli unde s-au înregistrat economii sau nu mai pot fi utilizate până la finele anului.” , se precizează în Expunerea de motive.

La nivelul activității proprii a Consiliului Județean Neamț, compartimentele de specialitate solicită o serie de virări de credite și redistribuiri de sume, iar unitățile de subordonare județeană, în functie de necesitătț, solicita virîri de credite intre articolele i alineatele bugetare.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate