3298 de elevi din Neamț au susținut prima probă din cadrul Bacalaureatului

0

Astăzi, 25 iunie, a debutat prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Absolvenții clasei a XII-a au avut de susținut proba scrisă la Limba şi literatura română.

Proba a început la ora 9:00, timpul destinat redactării unei lucrări scrise fiind de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise s-a făcut în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
În județul Neamț, au fost înscriși 3769 de elevi, însă prezenți au fost 3298 (profil real – 2605/ profil uman – 693). Potrivit doamnei inspector școlar general Elena Laiu, prima probă a Bacalaureatului a decurs fără probleme.

Situația statistică a prezenței în centrele de examen este următoarea:

Număr candidați înscriși Număr candidați prezenți Număr candidați absenți Număr candidați cu proba Ea echivalată Număr candidați eliminați
3769 3298 293 178 0

Bacalaureatul continuă marți, cu testul la limbă și literatură maternă, urmând ca miercuri candidații să susțină proba  obligatorie a profilului. Sesiune de vară a examenului de Bacalaureat se va încheia joi, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate