Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

La mulţi ani, prof. Cezar Ţucu!

cezar-tucu-11De  la I.I. Mironescu şi până în prezent, Tazlăul a avut in permanenţă cu cine să se mândrească.

Profesor de matematică şi poet, Cezar Ţucu este unul din cei mai longevivi directori de şcoală din judeţ, este cunoscut ca un om deosebit de hâtru şi un conviv reconfortant, de-a dreptul tonic.

Născut la Blăgeşti, Bacău (21 ianuarie 1951), după absolvirea Liceului “George Bacovia” din Bacău, apoi, a Facultăţii de Matematică – Mecanică a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (1974) a fost numit profesor titular la Şcoala din Tazlău, deţinând şi funcţiile: director educativ (1980-1986) şi director (1986-1990 și 2000- în prezent).

După atâţia ani de muncă la catedră, dar şi în folosul obştii a fost adoptat de comunitate, acordându-i-se şi titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Tazlău. Pentru activitatea didactică, a fost distins cu: Diploma de “Profesor evidenţiat”; “Diploma de Onoare pentru promovarea valorilor ştiinţelor în România şi în lume”; “Diploma de Onoare la Simpozionul Internaţional Disponibilităţi Creative în Lume”; “Premiul şi Trofeul de Excelenţă pe 2010, la Primul Simpozion Internaţional Universul Ştiinţelor” ; membru în Comisia Naţională pentru Reforma Învăţământului. Membru al Societăţii Scriitorilor din Judeţul Neamţ şi Vicepreşedinte al Fundaţiei Culturale I. I. Mironescu din Tazlău. Redactor, redactor- şef adjunct, redactor- şef al Revistei “La Tazlău”, redactor la Revista “Antiteze”. De-a lungul anilor a colaborat la mai multe publicaţii: “Amurg sentimental”, “Antiteze”, “Apostolul”, “Catharsis”, “Ceahlăul”, “Conta”, “La Tazlău”, “Mesagerul” (titular al rubricii săptămânale “De la Tazlău, scrisori, în versuri”), “Monitorul”, “Jurnalul de Dâmboviţa”, “Revista Sud”, “Telegraful” (titular al rubricii “3 pe zi”, apoi rubrica săptămânală). Este autorul a treisprezece volume de versuri. Este prezent în antologiile: “Scriitori Nemţeni”; “Universul Ştiinţelor Europa – România – Iaşi”; “Disponibilităţi Creative în Lume”; “Emil Bucureşteanu” ; “Poeţi Nemţeni”; a îngrijit ediţia “I. I. Mironescu” , “Scrieri” (2006).

Ca o recunoaştere a meritelor sale în domeniul literar, în septembrie 2011, a fost primit în rândul membrilor Uniunii Scriitorilor din România.

Domnule profesor, astăzi la împlinirea vârstei de 66 de ani, vă urăm sănătate şi putere de muncă !

ziarOne thought on “La mulţi ani, prof. Cezar Ţucu!

  1. Marinela Mihaela Lungu (Escariu)

    Toata stima si un sincer : ”Multumesc ”,domnule profesor ! Fac parte din generatia celor care datorita rabdarii , implicarii si daruirii d-voastra am reusit sa trec de examenul de treapta I, asta era prin 1994, si am ajuns la 30 de ani vechime in profesie , dar sfaturile, atitudinea eleganta si glumitele nevinovate nu le voi uita . La multi ani sanatosi si frumosi !

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *