Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Instituția Prefectului: 400 de persoane sunt izolate din cauza blocării DC 83

iarna-la-neamt

Pentru judetul Neamț este in vigoare avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU (09 – 10.01.2017) în care se prognozează temperaturi cuprinse în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 si -10 grade

Conform informatiilor transmise de catre Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) la ora 5,00, efectele produse de fenomenele meteorologice periculoase au fost, in cea mai mare parte, remediate. Astfel, din cele 4 unități administrativ teritoriale cu 5 localități aparținătoare care au fost izolate in cursul zilei de ieri, 9 ianuarie, astăzi doar 400 de persoane (din localitatea Mesteacăn, comuna Icuşeşti) mai sunt izolate, din cauza blocării DC 83 pe o distanţă de aproximativ 2.000 m.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgență va primi in cursul acestei dimineți un utilaj greu, contractat pentru deszăpezire, astfel încât, până la orele 12.00, localitatea Mesteacăn să fie deblocată din punct de vedere al accesului auto. În ceea ce privește drumurile naționale si județene, în acest moment, nu sunt porţiuni blocate sau închise ” a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

Se acţionează, în continuare, astfel:

  • pe drumurile naţionale cu 15 utilaje(14 RSP şi 1 UNIMOG) pe 14 sectoare de drum pentru menţinerea viabilităţii, dispunându-se de următoarele stocuri:sare 1586 tone, nisip 2063 tone şi clorură de calciu 50 tone;
  • pe drumurile judeţene cu 13 utilaje şi 50 persoane pe 14 sectoare de drum pentru lărgirea căii de acces şi menţinerea viabilităţii.

Fortele de interventie au actionat, in continuare, in cursul zilei de ieri, pentru salvarea de vieți omenești.

Astfel, incepând cu ora 15:28 s-a intervenit cu 1 AFZM (2 subof), 1 ACI(3 subof), 1 amb. tip B1/B2 de la SAJ şi 1 echipaj UTV de la ISU Bacău pentru a prelua, din loc. Mesteacăn, com. Icuşeşti o gravidă în 38 săptămâni aflată în localitate izolată. La ora 19:05 echipajul UTV însoţit de personal medical a ajuns la domiciliul gravidei, pe care a găsit-o în stare bună cu contracţii rare. La ora 19:53 pacienta a fost predată echipajului de ambulanţă care a început deplasarea spre CPU Roman. Persoana nu a pus probleme pe timpul transportului de la domiciliu către ambulantă.

De asemenea, 5 echipaje de la Detaşamentele Roman şi Piatra-Neamţ au executat misiuni de patrulare pentru verificarea viabilităţi drumurilor din judeţ (spre localităţile Itrineşti com. Mărgineni, David, comuna Văleni, Valea Ursului, Com Valea Ursului şi Băluşeşti com Dochia)iar incepând cu ora 19:00, 3 echipaje de la Detaşamentele de pompieri Piatra Neamţ, Roman, Tg Neamţ au executat misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost.

Totodata, DRUPO Neamt a acţionat cu două utilaje pentru deszăpezirea unei porţiuni a drumului DJ207C loc. Stejaru com Ion Creangă pentru a facilita accesul unei ambulanţe BGS ce se deplasa în localitatea Chilii com Valea Ursului pentru a prelua pacienţi pentru dializă. CLSU al localităţii Poienari a acţionat cu un tractor cu lamă pentru deszăpezirea unei porţiuni a drumului DC 81 Săcăleni – Poienari, unde o ambulanţă de la SAJ nu putea ajunge la o solicitare

ziarLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *