Anul trecut, finanțări de 75.000.000 lei în sănătatea nemțeană

0

Județul Neamț, prin demersuri susținute ale președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a reușit să atragă o finanțare de peste 800 de milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru implementarea a 183 de proiecte în domeniile infrastructurii, regenerare urbană și modernizarea satului romanesc.

„Programul Național de Dezvoltare Locală funcționează ca un veritabil parteneriat între nivelul central și cel local al administrației publice: unitățile administrativ-teritoriale nemțene au făcut propuneri de proiecte care să acopere nevoile locale de investiții, iar ministerul a realizat prioritizarea lor, după un mecanism corect și transparent. Prin implementarea proiectelor din Neamț care au obținut finanțare, județul nostru va trece cu adevărat la un alt nivel. Aceste proiecte vor asigura premisele necesare unei dezvoltări economice durabile, vor transforma județul într-unul în care nemțenilor să le placă să trăiască iar pentru investitori va deveni mult mai atractiv. Așa cum am susținut încă de la preluarea mandatului, un domeniu prioritar pentru mine este cel al sănătății. Vreau ca în cei patru ani de mandat să le asigur nemțenilor o infrastructură medicală decentă, condiții în care să se trateze pe măsura așteptărilor lor. De aceea am profitat la maxim de acest program pentru a moderniza și reabilita spitalele și dispensarele din județ. La Piatra-Neamț de exemplu, pe componenta regenerare urbană, una dintre cele mai importante investiții vizează realizarea unui Pavilion Secții Medicale, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, pentru care s-au acordat peste 50 milioane de lei. Tot Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a mai primit 6,3 milioane de lei, pentru supraetajarea Corpului B1, pentru a se obține spații ce vor fi destinate personalului medical”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

După analiza priorităților reformei sistemului sanitar în județul Neamț, s-a constatat că principala nevoie este construirea unui nou corp al Spitalului Județean de Urgență care să înlocuiască Pavilionul Boli Interne, construcție cu un grad mare de degradare, respectiv Pavilionul de Oncologie, de asemenea o construcție încadrată în clasa de risc seismic II, care să se alinieze la etaloanele europene, atât ca infrastructură cât și prin asigurarea la standarde înalte a calității serviciilor medicale.

Principalul avantaj al realizării acestui nou corp de clădire lângă spitalul de urgență constă în faptul că în cadrul aceleiași locații sunt adunate toate specialitățile necesare rezolvării cazurilor medicale complexe în regim de urgență, eliminându-se timpii de așteptare a pacienților aflați în stare gravă și asigurându-se stabilirea unor diagnostice și tratamente rapide și eficace.

LISTA INVESTIȚIILOR FINANȚATE ÎN NEAMȚ ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII

JUDEŢUL NEAMŢ prin CONSILIUL JUDEŢEAN NEAMŢ – Pavilion Secții Medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra- Neamț 51,055,425 lei

JUDEŢUL NEAMŢ prin CONSILIUL JUDEŢEAN NEAMŢ – Supraetajare Corp B1 – Spaţii destinate personalului medical 6,294,481 lei

BICAZ-CHEI Extindere, modernizare și dotare dispensar uman, comuna Bicaz-Chei, județul Neamț 2,482,178 lei

BORCA Construire dispensar uman doctor Radu Manea, în comuna Borca, județul Neamț 1,446,537 lei

BRUSTURI Dispensar uman sat Poiana, comuna Brusturi, județul Neamț 720,000 lei

DOBRENI Extindere și modernizare dispensar uman în comuna Dobreni, județul Neamț 589,060 lei

DOLJEŞTI Extindere, modernizare și dotare dispensar Doljești, comuna Doljești, judeţul Neamț 1,128,164 lei

DRĂGĂNEŞTI Construire dispensar uman, în comuna Drăgănești, judeţul Neamţ 1,446,537 lei

HORIA Construire dispensar medical, sat Cotu-Vameş, comuna Horia, judeţul Neamţ 536,610 lei

HORIA Înființare Dispensar Medical, Comuna Horia, județul Neamț 549,640 lei

PÂNCEŞTI Construirea unui dispensar uman în sat Pâncești, com. Pâncești, jud. Neamţ 521,220 lei

SĂBĂOANI Construire dispensar uman, sat Săbăoani, com. Săbăoani, județul Neamț 2,159,086 lei

SECUIENI Reabilitare, modernizare și dotare dispensar medical sat Secuieni, comuna Secuieni, județul Neamț 666,132 lei

TIMIŞEŞTI Reabilitare şi modernizare dispensar uman în comuna Timișești, judeţul Neamţ 2,930,195 lei

VALEA URSULUI Modernizare dispensar uman comuna Valea Ursului, județul Neamț 268,163. lei

ZĂNEŞTI Modernizare și dotare dispensar uman în comuna Zănești, judeţul Neamţ 810,390 lei

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate